Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ulovlige bygninger i Beit El rives

Aktivister som prøver å stanse rivningen konfronterer sikkerhetsstyrker i Beit El. (Foto: Hillel Meir, Tazpit via Jpost.com)
Dramaet omkring Draynoff-bygningene i bosetningen Beit El er ikke slutt.

Bosetningen Beit El ligger nord for Jerusalem og har en befolkning på over seks tusen. I fjor vedtok Israels høysterett at to bygninger i bosetningen måtte rives fordi de var satt opp uten godkjenning etter bygge- og arealplaner. Frist for rivning var utgangen av juli 2015. De halvferdige bygningene skulle romme drøyt 20 leiligheter.

I løpet av det siste året har israelske myndigheter utarbeidet reguleringsplaner i området i ekspressfart og forrige måned ble det gitt en byggetillatelse med tilbakevirkende kraft. Denne ga entreprenøren anledning til å anke høyesteretts rivningsvedtak.

Onsdag 29. juli avviste høyesterett anken og opprettholdt rivningsvedtaket. Kort tid senere startet rivningsarbeidene. De siste par dagene har et stort antall sikkerhetspersonell vært i området for å forberede rivningen og for å fjerne og holde borte bosetteraktivister. Konfrontasjonene mellom aktivistene og politiet fortsatte etter at rivningen begynte.

De to bygningene i Beit El har også skapt politisk drama. Statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering har ment at det var unødvendig å rive bygningene etter at tilbakevirkende byggetillatelse ble gitt. Presset av det bosettervennlige partiet Bayit Yehudi har Netanyahu 29. juli gitt klarsignal for salg av 296 boenheter i Beit El. Disse boligene har Netanyahu lovet tidligere i en politisk hestehandel med bosetterne, men han har holdt det endelige klarsignalet tilbake. Han har også godkjent salg av 91 boliger i den jødiske bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem, og videre planarbeid for drøyt 400 boliger i andre jødiske bydeler.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart