Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stor jobb foran seg

Skjermdump fra Ringerikes Blad.
Skjermdump fra Ringerikes Blad.
Sakher Hasan skriver i Ringerikes Blad at han ønsker seg "et fritt, demokratisk og sekulært Palestina". Hasan har tatt på seg en enorm oppgave!
  • MIFF har bedt om å få følgende replikk trykket i Ringerikes Blad.

Sakher Hasan fra organisasjonen DPNF skriver i Ringerikes Blad 16. februar: «Vi ønsker et fritt, demokratisk og sekulært Palestina hvor alle innbyggere kan leve uten rasisme, apartheid, undertrykking og eksklusivitet for en gruppe.»

Hasan har her tatt på seg en enorm oppgave, for det palestinske samfunnet står i dag langt borte fra en slik virkelighet. De nåværende lovene til palestinske selvstyremyndigheter sikrer ikke en fri, demokratisk og sekulær stat. Palestinske selvstyremyndigheters Basic Law ble vedtatt av palestinernes lovgivende forsamling i 1997 og ratifisert av daværende PA-president Yasser Arafat i 2002. Siden har loven gjennomgått to endringer.

Loven har blant annet slike artikler:

Art. 1: ”Palestina er en del av den større arabiske verden, og det palestinske folk er en del av den arabiske nasjon. Arabisk enhet er et mål som det palestinske folk skal arbeide for å oppnå.”

Art. 4: ”1. Islam er den offisielle religion i Palestina. Respekt for helligheten til andre guddommelige religioner skal bli opprettholdt.
2. Prinsippene for islamsk sharia skal være den grunnleggende kilde for lovgivningen.
3. Arabisk skal være det offisielle språket.”

Organisasjonen Åpne Dører publiserer hvert år en oversikt over de 50 land i verden hvor kristne blir mest forfulgt, diskriminert og trakassert. Palestinerne har de siste årene rast oppover listen over de største overgriperne mot kristent liv og trosfrihet, fra 44. plass i 2012 til 24. plass i 2015.

Situasjonen for kristne i det palestinske samfunnet er nå oppgradert fra “alvorlig forfølgelse” til “sterk forfølgelse”. Det er dødsstraff for å selge eiendom til jøder.

En stor del av palestinerne sympatiserer med islamistiske grupper. Støtten til Islamsk Stat er større her enn i mange andre muslimske land i Midtøsten.

Ja, det er svært mye å jobbe med for dem som ønsker et fritt, demokratisk og sekulært Palestina.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart