Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN vil bevilge penger til å svarteliste selskaper

Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
... med bånd til israelske selskaper på Vestbredden, Golan og Øst-Jerusalem.

FNs komité for budsjett og administrasjon kommer denne uken, etter alt å dømme, til å bevilge penger til å svarteliste israelske og internasjonale selskaper som opererer i israelsk-kontrollerte områder av Øst-Jerusalem, Golanhøyden og Vestbredden.

Svartelisten skal oppdateres årlig. Det er FNs menneskerettighetsråd i Genève, kjent for sin ensidighet mot Israel, som vedtok å opprette en slik liste. I rådet ble resolusjonen støttet av 32 land. 15 land avstod fra å stemme. Ingen land stemte imot. Hensikten med resolusjonen er å stanse israelsk bosetningsaktivitet.

Israels ambassadør til FN, Danny Danon, sier at den israelske FN-delegasjonen vil motarbeide listen. Delegasjonen vil samle internasjonale samarbeidspartnere og pro-israelske organisasjoner til å gjøre det samme.

– Vi vil ikke være stille til dette skammelige initiativet, sier Danon.

– FNs formål ved å merke jødiske bedrifter og internasjonale selskaper med bånd til Israel, for å boikotte disse, minner oss om mørke tider i historien, legger han til.

– Menneskerettighetsrådet er allerede kjent som antisemittisk og et anti-Israelsk organ, men det er uakseptabelt av FN å støtte denne avskyelige avgjørelsen, sier ambassadøren.

Tidligere i år vedtok UNESCO en resolusjon som fortiet jødiske bånd til Tempelhøyden i Jerusalem.

Den gang stemte 24 land for resolusjonen, mens kun 6 land stemte mot. ”Dette er en fortsettelse av FNs absurde teater,” uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu da resolusjonen ble vedtatt i oktober.

Litt over en måned senere stemte FNs generalforsamling med et overveldende flertall for å støtte en lignende resolusjon som utelukkende brukte muslimsk ordbruk, for å beskrive Tempelhøyden.

Av de 193 medlemslandene i FN, stemte 147 for, 7 imot, mens 8 avsto.

Resolusjonen som ble stemt over 30. november, var en av seks resolusjoner som generalforsamlingen godkjente. Resolusjonen fordømte Israel og ga støtte til palestinerne. Den ble stemt over dagen etter palestinernes årlige internasjonale dag.

FNs generalforsamling vedtok 2. desember 1977 at datoen 29. november skulle bli en årlig dag for å solidaritet med det palestinske folk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart