Terrorgruppe avslørt i Aserbajdsjan

22 personer er arrestert i Aserbajdsjan, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot de israelske og amerikanske ambassadene og mot toppdiplomater fra disse og andre land.

Rebekka Herberger Rodner

16.03.2012 10:03

Det rapporterte lokale media i landet på onsdag, forteller Times of Israel. Det nasjonale sikkerhetsdepartementet i Aserbajdsjan mener gruppen er knyttet til Irans revolusjonsgarde, forteller den lokale tv-stasjonen AZTV. Medlemmene i gruppen skal ha blitt rekruttert lokalt, men fått opplæring i Iran. Det er ikke klart når de ble arrestert.

Medlemmer av gruppen planla terrorangrep mot både den israelske og den amerikanske ambassaden i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. De hadde et lager med en rekke våpen og sprengstoff forteller rapporten. De planla også angrep mot toppdiplomater fra Israel, USA og andre land.

Aserbajdsjan spiller en nøkkelrolle i det spente forholdet mellom Israel og Iran. Tidligere denne uke forsikret tjenestemenn fra Aserbajdsjan at Israel ikke kommer til å angripe Irans atomanlegg via aserbajdsjansk luftrom. Sist uke ble den aserbajdsjansk ambassadøren i Iran innkalt til utenriksdepartementet i Teheran hvor han ble refset av iranske embetsmenn for en våpenavtale Aserbajdsjan nylig inngikk med Israel verdt 8 milliarder kroner. Ambassadøren ble fortalt at Aserbajdsjan ikke kunne tillate seg å bli brukt av Israel som del av en plan for å angripe Iran.

Dette er den andre terrorgruppen som skal være knyttet til Iran som har blitt avslørt de siste ukene i Aserbajdsjan. To iranere ble anholdt for noen uker siden for å planlegge angrep mot israelske og jødiske mål. De to hadde rifler med teleskopsikte.

 


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør