Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny kreftbehandling utviklet i Israel reddet livet til nordmannen

Jan Erik Lien ble reddet av israelsk medisin. (Skjermdump fra ABC Nyheter)
Jan Erik Lien ble reddet av israelsk medisin. (Skjermdump fra ABC Nyheter)
Etter to måneder på den israelske medisinen kjente Jan Erik Lien at «kreften begynte å smuldre bort».

Allerede i 2011 skrev MIFF om det israelske selskapet Vaxil som utviklet en kreftvaksine nesten uten bivirkninger. Siden den gang har forskningen på immunterapi mot kreftbehandling gått raskt fremover i Israel.

Torsdag 11. juni publiserte ABC Nyheter et referat av et foredrag som nordmannen Jan Erik Lien (54) har gitt på et seminar i regi av Kreftforeningen. Han hadde den mest alvorlige formen for hudkreft, føflekkreft med spredning, men er i dag helt frisk og lever et normalt liv.

ABC Nyheter nevner det ikke, men medisinen som Lien har brukt er i stor grad utviklet av israelske forskere. Medisinen, som heter pembrolizumab (MK-3475) og markedsføres som Keytruda, begynte han med i februar 2014.

– Jeg fikk injeksjoner på Radiumhospitalet, med påfyll hver 14. dag. Etter to måneder kjente jeg at kreften begynte å smuldre bort, fortalte han under foredraget.

Halvannet år senere er han frisk. Jan Erik Lien er ikke i tvil: «Jeg håper alle pasienter med føflekkreft får muligheten til å prøve behandlingen.»

La oss håpe ingen med føflekkreft boikotter Israel, for Pembrolizumab er utviklet i fellesskap mellom israelske og amerikanske forskere. Det amerikanske selskapet Merck har en forskningsavdeling i Israel. Den heter MSD.

– Vi er i ferd med å gjøre føflekkreft til en kronisk sykdom som kan behandles, sa Jacob Schachter til ynetnews.com i august 2014. Den israelske professoren er av dem som har deltatt i utviklingen av medisinen.

I løpet av noen måneder vil EU-kommisjonen avgjøre om Pembrolizumab vil bli godkjent.

– Godkjennes det i Europa, vil det bli godkjent i Norge, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

Vi regner med at boikott-tilhengerne i Norge allerede har satt den israelske kreftbehandlingen opp på sine boikott-lister? Vi andre gleder oss over de strålende resultatene som Jan Erik Lien har opplevd, og gleder oss sammen med de tusenvis av andre kreftpasienter som i framtiden vil bli reddet takket være israelsk medisinkompetanse.

 

Setter du pris på miff.no som nyhetskilde? Bli medlem av MIFF for kun 4-6 kroner i uken.

Kjøp israelske varer på torget.miff.no!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart