Israelsk premiere på filmen A tale of Love and Darkness

Natalie Portman. (Foto: Moonlight 徐宇峰, flickr)

Natalie Portman. (Foto: Moonlight 徐宇峰, flickr)

Natalie Portmans film basert på boken til Amoz Oz hadde premiere i går.

Conrad Myrland

04.09.2015 16:09

MIFF skrev første gang om Natalie Portmans film i 2013. A tale of Love and Darkness er en hel-israelsk Hollywood-film. “Regissør og hovedrolleinnehaver: Hollywood-skuespiller født i Israel. Lokasjon: Israel. Hovedbidragsyter: Israel. Nasjonalitet til forfatteren av boken filmen blir basert på: Israelsk.”

Torsdag 3. september hadde filmen premiere i Israel. Regissør Portman kom med sine foreldre fra USA for å delta på premieren. Der deltok også blant annet tidligere president Shimon Peres og Jerusalems ordfører Nir Barkat.

Filmen er basert på en bok av den kjente israelske forfatteren Amos Oz. Han kunne ikke delta på premieren på grunn av helseproblemer, men hans familie var representert.

– Jeg er stolt over filmen du har laget, og jeg takker deg, sa Peres til Portman.

Den tidligere presidenten spurte regissøren hva som fikk henne til å lage filmen.

– Amos Oz inspirerte meg. Han er en fantastisk mann, en god person, og han minner oss om, slik som deg, at vi alltid kan håpe på å være bedre mennesker og bedre jøder, svarte Portman, ifølge Yedioth Aharonoth.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør