Pallywood leverer fortsatt sine falske filmer over hele verden

Velkommen til Pallywood! Skjermdump fra BBC-innslag 14. november 2012.

Velkommen til Pallywood! Skjermdump fra BBC-innslag 14. november 2012.

TV-bildene av redningsarbeid på Gaza-stripen er nesten alltid preget av kaos og tilsynelatende svært lite skånsom behandling av de skadde. Noen episoder kan bære preg av å være konstruerte - det er varene til Pallywood-industrien. Lot BBC seg lure 14. november?

Conrad Myrland

16.11.2012 08:11

Pallywood er en betegnelse som blir brukt på mediemanipulasjon og forfalskninger fra palestinsk side for å vinne verdens sympati og vekke avsky mot Israel. I 2005 produserte professor Richard Landes fra universitetet i Boston en 18 minutters dokumentarvideo med navnet Pallywood: According to Palestinian Sources.

Organisasjonen Honest Reporting har avdekket det de mener er et nytt eksempel på Pallywoods produksjon. Og argumentasjonen er overbevisende.

Honest Reporting tar utgangspunkt i dette BBC-innslaget som ble sendt 14. november, etter Israels luftangrep på Ahmed Jabari. Underveis i innslaget kommer det opp bilder fra det som gir inntrykk av å være redningsarbeidet etter et israelsk luftangrep på Gaza-stripen. Se hele innslaget her:

YouTube Preview Image

Legg merke til mannen som blir båret 2 minutt og 13 sekund inn i innslaget. Han har beige jakke og hvit tekst på en sort genser.

Den samme mannen kommer 30 sekunder senere i innslaget. Da er han på bena, uskadet og tilsynelatende i full kontroll over situasjonen.

HonestReporting har presentert sine bevis i en 32 sekunders video:

YouTube Preview Image

Det er vanskelig å bevise at BBC avspilte de to ulike klippene i kronologisk rekkefølge. Ble mannen såret slik at han måtte bæres etter at han først ble filmet uskadd og på bena? Dersom rekkefølgen på klippene er blitt stokket om, kan et israelsk luftangrep da ha vært årsak til hans “skader”?

Det er også andre scener som fremstår underlige. Fra 2.24 ser vi en redningsarbeider som bærer en annen redningsarbeider (ifølge uniformen) på ryggen, som om han ikke er i stand til å gå. I 2.34 kan man se samme mann bli satt ned på bakken og overlatt til å stå på sine egne ben.

Velkommen til Pallywood, konkluderer Honest Reporting. De skriver:

“Hva gjør man når kameraene kommer til stedet hvor det har vært et luftangrep i Gaza, og det er ikke nok døde eller skadde palestinere til å produsere dramatiske bilder som kan bli brukt mot Israel i internasjonale media? Vi har sett det før. Palestinere som ser ut til å være skadde eller til og med døde til fordel for TV-kameraene viser seg å ikke være verken døde eller skadde når de ikke lenger er i fokus.”

 


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør