Det er nesten så man ikke kan tro det

Faksmile fra forsiden av Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.

Faksmile fra forsiden av Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.

Se hvilken stor norsk regionavis som setter fokus på palestinernes belønningssystem for terror på framsiden.

Conrad Myrland

16.06.2017 11:06

De siste mange årene har Med Israel for fred (MIFF) satt kraftig søkelys på palestinernes skalerte belønningssystem for terrorister. Allerede i 2012 meldte vi at seks prosent av PAs budsjett går til sikkerhetsfanger og familier av selvmordsbombere. Fangene som har strengest straff – fordi de utførte de mest dødbringende terrorangrepene – får høyest lønn. Totalt har PA gitt 9,5 milliarder kroner i lønn til terrorister de siste fire årene. Med unntak av journalist Tormod Strand i NRK Dagsrevyen, har saken stort sett blitt møtt med dørgende stillhet i andre store norske medier.

Det var derfor oppsiktsvekkende at Stavanger Aftenblad 16. juni 2017 kjørte palestinernes belønningssystem for terror fram på sin forside. «Hun får penger fordi sønnen drepte 13-åring,» står det som hovedoppslag. «Sønnen til Raeda Tarayreh knivdrepte en israelsk tenåringsjente og ble selv drept. Det får hun og familien lønn for av palestinske myndigheter. Norge gir mest bistand per person til Palestina,» skriver Rogalands største regionavis.

På side 24 og side 25 er Aftenbladet enda mer presise i overskriften: «Norsk bistand går til palestinske terrorister». Journalist Tor Dagfinn Dommersnes gjengir KrFs krav om kutt i bistand om palestinsk lønn til terrorister ikke opphører (omtalt av MIFF i april 2017). Han får også fram at palestinerne nekter å stanse med «terrorlønn». Palestinakomiteens leder Kathrine Jensen sier hun tar avstand fra aksjoner «som dreper sivile israelere», men hun «vil ikke fordømme praksisen med å hjelpe fangene eller etterlatte etter for eksempel selvmordsbombere».

Gjennom årene har Aftenbladet mistet et stort antall abonnenter på grunn av redaksjonens ufattelige ensidighet i dekningen av konflikten mellom israelere og palestinere. Er det noe nytt på gang?

Faksmile fra Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.

Faksmile fra Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.

 

Oppdatering: Artikkelen er også publisert i Aftenposten og Bergens Tidende.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør