Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kjærlighetstriller fra Tel Aviv til Blindern

Fra filmen "The Attack".
Fra filmen "The Attack".
Torsdag 6. mars blir filmen "The Attack" vist av Babel Filmklubb på Blindern i Oslo. Etter en selvmordsbombe oppdager en arabisk lege i Tel Aviv den dystre sannheten om sin kone.

Babel Filmklubb presenterer «The Attack» slik på Facebook-invitasjonen til visningen.

«The Attack er både en thriller og en kjærlighetshistorie. Vi blir kjent med den suksessfulle legen Amin Jafaari som jobber som kirurg ved et sykehus i Tel Aviv. Han er godt integrert i det israelske samfunn, har flere jødiske venner og en nydelig kone.

Første gang vi møter Amin tar han imot en pris for sitt utmerkede arbeid som lege. Hans kone, Siham, er der ikke, men hun prøver å ringe ham. Dagen etter blir Tel Aviv rammet av et stort selvmordsangrep. Amin jobber på spreng for å redde liv. Så får han høre at hans kone er funnet blant de omkomne, og at israelsk etterretning mistenker henne for å ha utført angrepet…

Med denne filmen provoserer og utfordrer regissør Ziad Doueiri vår forståelse av Israel og Palestina, kjærlighet og terror. Han tar opp viktige spørsmål om identitet, tilhørighet og lojalitet, og setter fokus på mennesket som taper i konflikten.»

The Attack er regissert av Ziad Doueiri, født i Libanon. Filmen er basert på en novelle av Yasmina Khadra, forfatternavnet til den algeriske forfatteren Mohammed Moulessehoul.

Se trailer av filmen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vkRWXhJLH0I[/youtube]

MIFF har ikke sett filmen. På filmsiden imdb.com leser vi en interessant seerkommentar:

«Filmen, om det komplekse forholdet mellom arabere og jøder i Israel, har blitt forbudt i den arabiske verden fordi den er laget i Israel, med israelske skuespillere. På samme tid har den blitt kritisert av radikale zionister fordi den viser hvordan palestinere tenker.»

Les flere kommentarer her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart