Møt fram på Slottsplassen for å ønske Israels president velkommen!

Mandag 12. mai fra kl. 10 er det offisiell velkomstseremoni for Israels president Shimon Peres på Slottsplassen. Ta med flagg og mange venner, og møt fram for å vise det israelske folk vårt vennskap! Vær svært tidlig ute for å få god plass. Les oppdatert info i artikkelen!
Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!
Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!

Den offisielle velkomstseremonien under statsbesøket til president Shimon Peres vil finne sted mandag 12. mai kl. 10.00 på Slottsplassen i Oslo.

MIFF oppmuntrer flest mulig til å stille opp, og husk å ta med norske og israelske flagg!

Flere av Israels største aviser og tv-stasjoner følger president Peres under statsbesøket. Her har vi en god anledning til å vise israelerne at de har mange venner i Norge!

MIFF oppmuntrer flest mulig medlemmer til å møte fram ved Garde-hytta allerede kl. 09.15. Kom gjerne inn i Slottsplassen fra hjørnet ved Litteraturhuset.

Om du ikke får plass oppe på Slottsplassen kan du ønske bilkortesjen med presidenten velkommen på vei opp til Slottsplassen. Følg politiets anvisninger for hvor du kan ta oppstilling.

 

Garden forbereder seg

Velkomstseremonier på Slottsplassen under statsbesøk foregår med stor pomp og prakt. Hans Majestet Kongens Garde har de siste ukene øvd på mottakelsen av Peres. To gardister i Musikk- og drillkontingenten har beskrevet hvordan seremonien vil bli avviklet i en bloggartikkel:

«Paradekompaniet (2. Gardekompani) inspireres først av gardesjefen, oberstløytnant Øie, deretter av H.M. Kong Harald, og til slutt av Israels president Shimon Peres. Det er en høytidelig seremoni hvor musikktroppen spiller nasjonalsanger, signaler og inspeksjonsmusikk. Seremonien varer i ca en time, før vi marsjerer tilbake til festningsplassen og nasjonalmonumentet, hvor det vil foregå kransenedleggelse.»

 

MIFF til slottet

Shimon Peres vil under besøket blant annet møte stortingspresident Olemic Thommessen og statsminister Erna Solberg. Det vil bli arrangert en pressekonferanse etter møtet med statsministeren. President Peres vil også holde et foredrag på Det Norske Nobel Institutt, meldte Utenriksdepartementet i en pressemelding i forrige uke.

MIFFs grunnlegger Jan Benjamin Rødner og MIFFs daglig leder Conrad Myrland er invitert til gallamiddag på slottet med Israels president Shimon Peres mandag 12. mai.

MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er invitert til lunsj som regjeringen avholder til ære for Peres tirsdag 13. mai.

For å få et inntrykk av stemningen på Slottsplassen under statsbesøk, se denne 2 minutters videoen fra statsbesøket til Finlands president i oktober 2012.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise