Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Brende: – Avtale vil styrke samhandel og innovasjonssamarbeid

Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem 8. januar 2015. (Foto: Kristin Enstad, UD)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem 8. januar 2015. (Foto: Kristin Enstad, UD)
Utenriksminister Børge Brende sier det er enighet med Israel i helt sentrale spørsmål.

I forrige uke sendte KrFs stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan et skriftlig spørsmål til utenriksminister Børge Brende: Hvor blir samarbeidsavtalen med Israel av?

I går kom følgende svar som vi gjengir i sin helhet:

«Da president Peres var i Norge ble det bekreftet at vi vil forsere arbeidet med å få på plass en avtale (MoU) om næringsrettet forskningssamarbeid. En slik avtale vil styrke samhandelen og innovasjonssamarbeidet mellom våre to land.
Det har gjennom flere år vært drøftelser mellom norske og israelske myndigheter om sentrale sider ved en slik avtale, som inngåelsesnivå, finansiering og eksplisitt avgrensning mot militær utnyttelse. Dette har forsinket fremdriften i arbeidet. Det siste året har vi lykkes med å oppnå enighet i disse helt sentrale spørsmålene.
På norsk side arbeides det nå med et revidert utkast, som så vil bli gjenstand for formelle forhandlinger med israelske myndigheter. I denne avtalen vil både samarbeidsfelt og anvendelsesområde spesifiseres. Avtalen vil kun gjelde innenfor det territoriet Israel kontrollerte før 4. juni 1967.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart