Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel-hets presenteres som ”flott lavterskeltilbud”

Israels ambassade fikk assosiasjoner til dette bildet fra Tyskland i 1933 da de så bildet av plakaten til høyre, fra en butikk i Norge i 2015. (Foto: Facebook)
Israels ambassade fikk assosiasjoner til dette bildet fra Tyskland i 1933 da de så bildet av plakaten til høyre, fra en butikk i Norge i 2015. (Foto: Facebook)
Palestinakomiteen beskriver plakataksjonen som ”gøy” og ”et ypperlig virkemiddel”. Israels ambassade trekker parallell til Nazi-Tyskland.

Palestinakomiteen i Trøndelag har fått for vane å samles for å gå såkalte «boikottrunder» i Trondheim. Styremedlem Tom Dahle skriver om dette i den nyeste utgaven av medlemsbladet deres, ”Fritt Palestina” nr. 3, 2015. Han forklarer at de går i grupper fra butikk til butikk og sjekker om de finner israelske varer i hyllene, for så å henge opp en plakat som forteller om butikken er ”godkjent” eller ”ikke godkjent”. Godkjent-plakaten ser du i høyre del av bildet øverst i denne artikkelen. Dette bildet har sirkulert på Facebook den senere tiden.

Da Israels ambassade i Norge ble oppmerksomme på bildet av plakaten, reagerte de med å trekke parallell til nazistenes virksomhet i Tyskland i forkant av andre verdenskrig. På ambassadens Facebook-side ”Israel i Norge” postet de mandag bildet av plakaten sammen med et bilde av tyske propagandister, og skrev:

”Tyskland 1933: ”Germans! Protect yourselves! Don’t buy from Jews!”
Norge 2015: Ikke kjøp fra israelere.
Assosiasjonen er ikke god for de fleste israelere og jøder.”

Hos Palestinakomiteen er holdningen en annen. ”Boikottrunder er et flott lavterskeltilbud for nye aktivister. Og så er det gøy”, skriver Tom Dahle fra Palestinakomiteen i Trøndelag i medlemsbladet. ”Boikottrunder bidrar til å opprettholde presset for den generelle kampen for boikott, samtidig som de aktiviserer nye aktivister. De synliggjør oss og saken. Derfor synes vi organiserte boikottrunder er et ypperlig virkemiddel”, konkluderer han.

Hitler Jugend syntes også butikkaksjoner som gikk ut over jøder var ypperlig. For det er de israelske jødene Palestinakomiteen vil ramme. De israelske statsborgere som er arabere er de ivrig å besøke på sine studieturer.

Les også: Ti grunner til at Israel-boikott er umoralsk og hindrer fred.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart