Massiv økning i norsk eksport til Israel

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)

Eksport av norsk sjømat øker med 31 prosent.

Conrad Myrland

04.01.2017 15:01

De første elleve månedene av 2016 var norsk import fra Israel omtrent på samme nivå som rekordnivået i 2015, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I samme periode har norsk eksport til Israel økt dramatisk, fra 958 millioner kroner de første elleve månedene av 2015 til 1,230 milliarder i 2016. Dette tilsvarer en vekst på 28,4 prosent.

Det som driver den norske eksportøkningen, er sjømat generelt og laks spesielt. Ifølge Norges sjømatråd og Norges ambassade i Israel økte sjømateksporten til Israel med 31 prosent i 2016. Totalt leverte norske fiskere og fiskeindustri 18 millioner tonn til Israel, til en pris av 1,093 milliarder kroner.

Den totale økningen i norsk sjømateksport var på 23 prosent fra rekordåret 2015 til 2016. Det betyr at en stadig større del av norsk sjømateksport går til Israel. For første gang passerte den totale norske eksporten 90 milliarder kroner.

– 2016 var et fantastisk år for norsk sjømateksport. 67 prosent av eksporten, målt i verdi, gikk til Europa. Norge er svært avhengig av det europeiske markedet, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør