- Vi bør ha et forhold til Israel på mange områder

Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.

Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.

Ny olje- og energiminister Terje Søviknes ønsker full gass i norsk Israel-samarbeid.

Conrad Myrland

06.01.2017 16:01

– Jeg er en av dem som mener vi bør ha et forhold til Israel på mange områder, inkludert olje og gass, sier ny olje- og energiminister Terje Søviknes til avisen Dagen. Han lover å følge opp kontaktene som ble knyttet da forgjengeren Tord Lien besøkte Israel høsten 2015.

– Det er åpenbart potensial for forskning og teknologiutvikling, også kommersielt mellom ulike næringspartnere, sier Søviknes.

Også den rødgrønne regjeringen hadde en olje- og energiminister som så potensialet i samarbeid med Israel. Ola Borten Moe (Sp) var flere ganger i Israel.

De siste årene har Israel funnet store reservoarer av naturgass i sin økonomiske sone av Middelhavet. Norske selskaper kan trygt satse i Israel.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør