Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi er overveldet over hvor mange Israel-venner det finnes i Norge

I midten av februar 2017 holder de to israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs foredrag på lokale MIFF-møter og på MIFFs ungdomskonferanse. For første gang i sitt liv kunne de leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Ravn Hansen)
Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs kunne for første gang i sitt liv leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Eden Eini og Aviad Hudady har reist land og strand for å fortelle nordmenn om livet i Israel.

De israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady har i en uke reist rundt i Norge for å delta på ulike samlinger i regi av MIFF, hvor de har delt personlige historier fra sine liv i Israel. Møtet med Norge ble avsluttet på ungdomskonferansen på Gardermoen i helgen. Før de dro hjem til Israel tok de en prat med MIFF.

– Møtet med Norge har vært helt fantastisk. Vi har følt oss veldig velkomne her, både av folk vi har møtt på gata og dem vi har truffet på møtene, sier Eini og Hudady.

På forhånd var de blitt advart om at de kunne oppleve antisemittisme i Norge, og derfor hadde de skjult symboler og lignende som kunne avsløre at de er fra Israel.

– Men vi har bare møtt hyggelige mennesker her, og vi har følt oss veldig trygge. Jeg spurte en dame på gaten om veien til hotellet, og da tok hun tak i hånden min og fulgte meg flere kvartaler til vi kom frem. Det var utrolig snilt, smiler Hudady.

Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

De israelske ungdommene, som kommer fra StandWithUs, synes det er utrolig at Med Israel for fred har nesten 10.000 medlemmer.

– Det er veldig få jøder her i Norge, men et enormt antall Israel-venner. Vi er overveldet over støtten til Israel. Det varmer hjertene våre. Det betyr også mye for oss at vi har venner som ikke er det bare fordi vi deler samme religion, sier de.

Spesielt gøy synes de det var å møte mange unge Israel-venner på Gardermoen.

– Tenk at de bruker fritiden sin på å komme her for å snakke og lære om Israel. Det er helt utrolig, sier de og takker for et fint opphold i Norge.

De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart