Fremskrittspartiets to nye setninger om Israel

Finansminister og FrP-leder Siv Jensen. (Foto: NTNU, flickr)

Og en resolusjon som fikk stort flertall i landsstyret.

Conrad Myrland

07.04.2017 13:04

Det er landsmøtesesong før stortingsvalget 11. september 2017.

Fremskrittspartiets landsmøte starter fredag 5. mai. I landsstyrets innstilling til prinsipp- og handlingsprogram er det med to nye setninger om Israel, i tillegg til de tre som var med i programmet for inneværende stortingsperiode. Det foreslåtte avsnittet lyder:

«Det er viktig å bygge allianser med likesinnede land og støtte opp om demokratiske staters rett til å forsvare seg mot terrorisme og trusler fra naboland. Vi støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Staten Israel anerkjennes som en suveren og demokratisk stat med rett til å beskytte sine innbyggere mot eksterne, eksistensielle trusler. FrP ser med bekymring på økende antisemittisme og vil jobbe for økt samarbeid og samhandel med Israel. FrP mener at den Norske ambassaden i Israel skal ligge i landets hovedstad Jerusalem.»

Det er de to siste setningene som er lagt til nå i 2017.

En resolusjon med tittelen «Styrk Israel» skal også opp til behandling på FrPs landsmøte. Det er den samme resolusjonsteksten som MIFF gjenga etter at den ble vedtatt i Oslo FrP 4. februar.

– Resolusjonen fikk også støtte fra et «overveldende flertall» i landsstyret, opplyser Aina Stenersen, leder av Oslo FrP.

Faksmile av resolusjonsforslaget som FrPs landsmøte skal behandle.

Faksmile av resolusjonsforslaget som FrPs landsmøte skal behandle.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør