Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel-venner i arbeiderbevegelsen advarer LO mot boikott

Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) mener boikottforslagene i LO «vitner sterkt om en dobbel standard».
  • Hvis du vil stå imot alle former for Israel-boikott, inviterer vi deg til å bli medlem av MIFF! Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Syke forslag om full Israel-boikott på LO-kongressen, meldte MIFF tirsdag 18. april. 1. mai skal LO i Oslo marsjere for boikott av halvparten av verdens jøder, skriv MIFF 27. mars.

Organisasjonen Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) er sterkt kritiske til de boikottforslagene som er fremmet i forbindelse med LOs forestående kongress.

– Boikott er et ensidig tiltak som VINA ikke ser på som formålstjenlig for å frembringe en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne og er heller ikke i tråd med Osloavtalen som Norge i sin tid var tilrettelegger for. En boikott vil sette Norge helt på sidelinjen i en konflikt der man ønsker at Norge skal spille en aktiv rolle for å få til en fremforhandlet løsning mellom partene i tråd med de avtaler som er inngått, skriver VINA i en uttalelse til MIFF.

– Hvis det fortsatt er ønskelig at Norge skal ha en slik rolle som tilrettelegger må man ha gode relasjoner til begge parter. Det får man ikke gjennom en boikott, understreker VINA.

MIFFs gjennomgang viste at det i 2016 var 39 internasjonale konflikter og borgerkriger i verden som krevde flere menneskeliv, mange titalls og hundretalls ganger flere, enn konflikten mellom israelere og palestinere. Likevel er det ikke ett eneste ord å spore om disse konfliktene i forslagene til LO-kongressen.

– VINA finner det forstemmende at mens forslagsstillerne ønsker å boikotte Israel så velger de taushet når det gjelder andre konflikter. Det er trist og vitner sterkt om en dobbel standard, skriver VINA.

Styret i VINA bestod i 2016 av styreleder Knut Marius Gaarder, nestleder Eigil Jespersen, kasserer Harald Bell Solaas og styremedlem Geir Kåre Opheim.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart