Rødt kort til Palestina-provokatører i Drammen

Skjermdump fra nettsiden drm24.no.

Skjermdump fra nettsiden drm24.no.

Man skulle tro norske Palestina-provokatører hadde lært av det røde kortet de fikk fra Norway Cup. Men nei.

Conrad Myrland

06.09.2017 09:09

En gruppe demonstranter ble bortvist av politiet fra U21-landskampen mellom Norge og Israel i Drammen tirsdag 5. september.

Det skal ifølge politiet ha vært en gruppe på seks personer i alderen 40 til 70 år som ble bortvist av politiet, skriver nettstedet Drammen Live 24.

– De ropte blant annet «Fritt Palestina» og vaiet med flagg under kampen, forteller operasjonsleder Marianne Mørch ved politiet i Søndre Buskerud.

Drammen Live 24 gir det inn med teskje: «Fotballkamper er som kjent ingen arena for politiske demonstrasjoner.»

Det er dette ikke alle Palestina-provokatører forstår.

Skal en barneturnering i fotball være arena for politiske angrep mot et av landene som har sendt deltakere? spurte MIFF under Norway Cup i august. Da avslørte vi at idrettsprofessor Gerd von der Lippe hadde planlagt demonstrasjon mot Israel under barneturneringen på Ekebergsletta i Oslo. Demonstrasjonen var annonsert på nettsiden til Palestinakomiteen og på Facebook-siden til Palestinakomiteen i Telemark. Samme dag MIFF varslet om planene fikk Palestinakomiteen og von der Lippe rødt kort av ledelsen i Norway Cup. MIFF oppsummerte saken i  en artikkel hvor vi beskrev hvordan idrettsprofessor Gerd von der Lippe beklaget seg og hvordan Palestinakomiteen forsøkte å lyve for en bonde fra Rogaland.

PS! Norge og Israel spilte 0-0 i Drammen. Les mer om kampen her.

Alle artikler på MIFFs nettsted er gratis. Tjenesten er finansiert av MIFFs medlemmer, og vi håper du vil bli med på laget! Klikk her for å gå til registreringsskjema. Du som allerede er medlem, kan bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Hvem som helst kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør