Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Israelere i Betlehem blir drept!»

I den senere tid har det vært økende forbitrelse i de palestinske områdene. Mye av bitterheten er rettet mot Israel og det de oppfatter som en israelsk krig mot sivile palestinere. Men det er også et økende sinne over den sterke korrupsjonen i det palestinske styret.

I februar siterte Israels radio palestinere i Betlehem som anklaget Kamal Hamid for korrupsjon. Hamid er sjefen for Fatah i Betlehem-området. Fatah er Arafats del av PLO. Ifølge rapporten har Haim underslått store beløp og presset folk for penger og underslått offentlige penger.

Som svar på rapporten fra Israel sendte Fatah ut en erklæring som skulle renvaske Hamid. Anklagene om korrupsjon skulle være plantet av «agenter utenfra som er interesserte i å splitte den palestinske befolkningen og det palestinske lederskapet. Erklæringen advarte mot å samarbeide med «zionistiske medier» i å ærekrenke ledere i Fatah.

Fatah advarte så om at dersom noen israeler kom til Betlehem – det ble understreket at det også gjelder journalister – vil han ikke komme levende ut igjen. Det er noe nytt. Siden de fleste journalistene i Israel er venstreorienterte, han palestinerne sett seg tjent med dem og latt dem virke temmelig fritt.

Offisielle ledere for det palestinske styret tok riktignok avstand fra trusselen og kalte den «uansvarlig». En offisiell talsmann for Fatah sier at ledelsen ikke står bak trusselen. Men det palestinske folket er sinte, og skiller ikke mellom ulike typer israelere. (Det blir jo i virkeligheten en bekreftelse av trusselen.)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart