Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bennett: – Bare dra til FN

Handels- og økonomiminister Naftali Bennett (t.v.) intervjues av israelsk fjernsyn (Foto: Mati Milstein, The Israel Project, flickr.com)
Handels- og økonomiminister Naftali Bennett (t.v.) intervjues av israelsk fjernsyn (Foto: Mati Milstein, The Israel Project, flickr.com)
Israels industri- og handelsminister Naftali Bennett påpeker at Mahmoud Abbas og PLOs ledelse kan bli tiltalt for krigsforbrytelser dersom de søker å føre sin sak i internasjonale domstoler.

Fredag 4. april tok den engelske dagsrevyen fra IBA (Israels «NRK») for seg utviklingen i forhandlingene mellom Israel og palestinerne med hjelp (og noe press) fra den amerikanske utenriksministeren John Kerry.

Blant annet ble det gjengitt fritt noe Naftali Bennett hadde sagt dagen før. Han leder partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem) og er minister for blant annet industri og handel. Han sa at PA-presidenten Mahmoud Abbas har utviklet en metode for å få det han vil ha av innrømmelser fra Israel. Han sier at hvis de ikke får det vi ber om, vil de søke om medlemskap i FN og ulike internasjonale organisasjoner. Da får de adgang til å saksøke folk ved den internasjonale krigsforbryterdomstolen. Og da vil de saksøke en rekke israelere for krigsforbrytelser.

Mange israelere har fryktet å bli trukket for krigsforbryterdomstolen. Objektivt sett skulle ikke Israel ha noe særlig å frykte, for andre land som fører krig slik som Israel (blant annet Norge og andre vestlige land i Afghanistan, Irak og andre steder), er ikke blitt dømt der. Men Israel er vant med å bli behandlet annerledes enn andre land i internasjonale fora.

Men Bennett sa nå at det var greit, palestinerne kunne bare dra til FN. «Jeg kan betale billetten for deg,» sa han til Abbas. For søksmål kan gå begge veier. Israel kan også saksøke Abbas [og andre palestinere] for krigsforbrytelser.

Det skal bli spennende å se utviklingen framover, også på dette feltet.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart