Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fornærmende ord av Abbas i FN

PA-president Mahmoud Abbas talte i FN 26. september 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
PA-president Mahmoud Abbas talte i FN 26. september 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
USA mener talen Mahmoud Abbas holdt i FN var fornærmende og virker mot sin hensikt. I Israel ble det enda sterkere reaksjoner.

Presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, PA, holdt fredag 26. september 2014 en tale i FNs generalforsamling. Der sa han blant annet at Israel har ført en folkemords-krig (war of genocide) i Gaza i sommer. Han sa at Israel planlegger en ny «nakba» (ordet er brukt om at ca. 700.000 palestinere flyktet fra Israel i 1948). Han sa at ødeleggelsene som Israel slapp løs, er uten sidestykke i moderne tid (unmatched in modern times).

Han sa at Israel ikke er interessert i å leve i fred med sine naboer.

Han sa også at han går inn for at han vil forsøke å få til en FN-resolusjon som setter en tidsfrist for når Israel skal ha trukket seg ut av Vestbredden og Øst-Jerusalem. [Dette vil han da at Israel skal gjøre uten at det blir noen ordentlig avtale som sikrer at Israel kan leve i fred etter en slik tilbaketrekning]

USA reagerte på talen ved å si at den er fornærmende og virker mot sin hensikt.

I Israel støttet Meretz, Israels «SV», Abbas. De fleste andre reagerer negativt på den. Opposisjonslederen Isaac Herzog fra det israelske Arbeiderpartiet at Abbas’ tale var skuffende og full av løgn, men ikke overraskende, for Abbas er ingen venn av Israel. Men han mente at det tross alt er bedre for Israel å ha å gjøre med PA og Abbas enn med Hamas.

 

Netanyahu til USA

Statsminister Benjamin Netanyahu reiste søndag morgen til USA. Han skal tale i FN og blant annet svare på Abbas’ «løgner». Han skal samtale med president Obama og FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.

Kanskje enda mer interessant er det at han skal treffe Indias statsminister, Narenda Modi. Det er første gang på mer enn ti år at Israels og Indias statsminister møtes, men Israel har hatt utstrakte forbindelser i handel og på annen måte.

 

Kilder: To ulike artikler fra Jerusalem Post, en artikkel fra Times of Israel og en artikkel på Yedioth Aharonoth, alle tatt ut 27. september 2014.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart