Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel vedtar ny nasjonal høytidsdag

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
Snart får israelerne en ny rød dag i kalenderen. Les hvilken.

I dag vedtar den israelske nasjonalforsamlingen Knesset et lovforslag om en ny offentlig høytidsdag: Aliyah-dagen. Aliyah er begrepet som brukes om at jøder i andre land flytter til Israel. Aliyah-dagen skal være et uttrykk for staten Israels takknemlighet til alle som i årenes løp har gjort aliyah, ifølge Ynetnews.com.

Dagen skal ifølge lovforslaget avholdes i den jødiske måneden Nissan, som faller på våren hvert år. Dagen skal markeres ved utdanningsinstitusjoner over hele landet og i presidentboligen. I Knesset skal det avholdes en spesialsesjon med debatt om dette temaet den samme dagen, og regjeringen skal sette søkelys på temaet i sitt ukentlige møte den samme uken.

Initiativet til forslaget kommer fra en gruppe unge mennesker i Tel Aviv, hovedsakelig innvandrere fra USA. Organisasjonen TLV Internationals har vært pådrivere.

– Aliyah-dagen er en mulighet for staten Israel til å rekke ut en hånd til jøder overalt i verden, og si at Israel er mer enn et sted å vurdere å bo – Israel er deres hjem, sier organisasjonens leder Jay Shultz.

– Unge immigranter har mange styrker, og det å gjøre aliyah er noe vi er veldig stolte av. Vi kommer til Israel for å gi. Vi har valgt å være pionerer, og vi kjenner på mye stolthet for det. Det er en god ting at staten Israel nå vil dedikere en offisiell høytidsdag til aliyah, fortsetter han.

I 2015 innvandret nesten 28.000 til Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart