Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tre drept og en skadet i terrorangrep

En skadet israeler hentes av ambulanse etter knivangrep i Hebron mandag 26. oktober. (Foto: Flash90)
Tre israelere skal være knivstukket i knivangrep på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
En terrorist brøt seg inn i en israelsk bosetning og gikk løs på sivile med kniv.

En 19 år gammel palestiner brøt seg fredag kveld inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden og knivstakk flere personer, skriver Times of Israel.

Tre personer døde i det brutale angrepet. En mann i 60-årene og en mann og en kvinne i 40-årene ble fraktet til sykehus med livstruende skader, men livene deres sto ikke til å redde. I tillegg er en kvinne i 60-årene fraktet til sykehus med alvorlige skader. Gjerningsmannen ble skutt, men blir behandlet på israelsk sykehus.

Det skal ha vært flere barn til stede i huset hvor terrorangrepet skjedde, men en kvinne skal ha klart å gjemme dem for gjerningsmannen. Til sammen skal det ha vært ti mennesker til stede. De var samlet i forbindelse med sabbaten.

Ambulansepersonellet sier det var et tøft syn som møtte dem på åstedet.

– Da vi kom inn i huset så vi fire kropper som lå på gulvet med knivskader. Tre av dem var bevistløse, hadde ikke puls og pustet ikke, sier Ohad Amitoun.

Terrorangrepet kommer etter en dag med voldsomme opptøyer i Jerusalem og på Vestbredden. Tre palestinere døde og over 200 ble skadet i opptøyene, som startet etter at Israel monterte metalldetektorer ved inngangen til Tempelhøyden. Det skjedde som følge av et terrorangrep hvor to politibetjenter ble skutt og drept.

Noen har omtalt dagen som starten på den tredje intifada.

Hamas har gått ut og hyllet fredagens terrorangrep som «heroisk» og i Gaza ble drapene feiret. Gjerningsmannen skal før angrepet ha lagt ut meldinger på sosiale medier som antyder at det skal ha vært den siste tids uro rundt Tempelhøyden som har inspirert ham. Det palestinske lederskapet og muslimske ledere har bidratt til den spente situasjonen med blant annet å oppfordre muslimer til å vise raseri.

Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. (Foto: IDF)
Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. Tre mennesker døde. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart