Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk resolusjonsforslag vant fram i FN

Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
- Israelsk innovasjon vant over hykleriet i FN, sier Danny Danon, Israels FN-ambassadør.

For en sjelden gangs skyld fikk et israelsk resolusjonsforslag bred støtte i FN. Resolusjonen handlet om betydningen av teknologiutvikling i landbruket for å sikre en bærekraftig utvikling. Den ble behandlet i FNs generalforsamlings Andre komité fredag 4. desember, og fikk støtte fra hele 124 land. 37 avsto fra å stemme. Tatt i betraktning at de arabiske landene normalt stemmer imot et hvert israelsk initiativ, er det en uvanlig oppnåelse at de denne gangen nøyde seg med å avstå fra å stemme.

– Israelsk innovasjon vant over hykleriet i FN, kommenterer Danny Danon ifølge Jerusalem Post.

– Det er ganske ironisk at den gruppen av nasjoner som hindrer en fullstendig konsensus omkring denne resolusjonen, er de som kan ha mest å tjene på den, påpeker FN-ambassadøren.

– Det er umulig å fornekte behovet for landbruksteknologi i Midtøsten. Men som vi alle er smertefullt klar over, setter disse regjeringene politikk foran mennesker, og stolthet foran framgang.

Han påpeker at 75 prosent av verdens befolkning lever i fattigdom og er avhengige av landbruk. Den nye resolusjonen tar til orde for større tilgang til landbruksteknologi for dem som er rammet av fattigdom, tørke og sult.

– Denne resolusjonen handler ikke bare om landbruksteknologi. Den handler om å forbedre livene og levekårene til millioner av mennesker over hele utviklingsverdenen, sier Danon.

Tidligere i høst har FN opprettholdt vanen med å vedta en serie fordømmende resolusjoner mot Israel. På ”den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folk” 23. november var hele 20 resolusjonsforslag på bordet. Forslagene ble samlet i fem vedtatte resolusjoner med sterkt Israel-kritisk innhold. – En skammens dag for FN, uttalte Danon da resolusjonene ble lagt fram uten at noen andre enn ham selv var opptatt av å fordømme høstens terrorbølge mot Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart