Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hizbollah-leder drept i Syria

Mustafa Amine Badreddine. (Foto: Hizbollahs pressekontor via Reuters)
Mustafa Amine Badreddine. (Foto: Hizbollahs pressekontor via Reuters)
Mustafa Amine Badreddine ble drept i Syria tidligere denne uken.

Mustafa Amine Badreddine har vært en av Hizbollahs øverstkommanderende etter at Imad Mughniyeh ble drept i 2008. 55-åringen har vært ansvarlig for terrororganisasjonens Hizbollahs kampstyrker i den syriske borgerkrigen.

Ifølge Hizbollah ble Badreddine drept i en kraftig eksplosjon ved en base i nærheten av den internasjonale flyplassen i Damaskus. Hizbollah undersøker om eksplosjonen ble forårsaket av et luftangrep, en rakett eller artilleribombardement, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Libanesiske medier anklaget på et tidlig stadium Israel for å stå bak angrepet mot Badreddine, men israelske myndigheter har ikke kommentert saken. – Tegn tyder på at Israel ikke var ansvarlig, skriver den venstreorienterte israelske avisen Ha’aretz. Hizbollahs pressemelding retter ikke noen anklagende pekefinger mot Israel.

– Dette er gode nyheter for staten Israel, men Israel er ikke alltid ansvarlig, kommenterer pensjonert generalmajor Yaakov Amidror, tidligere leder for Israels nasjonale sikkerhetsråd.

– De som opererer i Syria i dag har mange som hater dem helt uavhengig av staten Israel. Men når flere folk som har samlet seg så mye erfaring forsvinner fra listen over ettersøkte, er det bare bra, sier Amidror til Times of Israel.

Badreddine blir beskrevet av Hizbollah som «en stor jihad-leder», som har vært del av «de fleste operasjoenr til den islamske motstandsbevegelsen siden 1982».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart