Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN-styrker vender tilbake til de syriske Golan-høydene

FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)
FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)
Etter to års fravær sendes FNs fredsbevarende styrker tilbake til den syriske delen av Golan-høydene.

FNs sikkerhetsråd har bedt sine fredsbevarende styrker begynne å forberede seg på å vende tilbake til den syriske delen av Golan-høydene, skriver Times of Israel.

Rådet vedtok nylig enstemmig å forlenge UNDOF-troppenes tilstedeværelse på Golan-høydene ut 2016. I det samme vedtaket ba rådet FN-styrkene om å gjeninnta Camp Faouar, en militærstilling som inntil september 2014 utgjorde FNs hovedkvarter i den syriske delen av Golan-høydene. FN-styrkene forlot Camp Faouar etter at 45 FN-soldater fra Fiji ble tatt til fange (og senere frigitt) av den syriske opprørsgruppen al-Nusra-fronten. Etter dette har majoriteten av FN-styrkene på Golan-høydene vært stasjonert på israelsk side av grensen.

Flere land har trukket sine soldater ut av FN-styrkene i Syria på grunn av den farlige situasjonen de er i. Siden mars 2013 har FN-soldater på Golan-høydene blitt kidnappet ved fem anledninger av ulike parter i Syria-krigen.

UNDOF har patruljert en buffersone mellom Syria og Israel på Golan-høydene siden 1974. Dette har vært avgjørende for å etablere en stabil våpenhvile mellom de to landene.

Hos israelske myndigheter tas nyheten fra FN imot med glede.

– At UNDOF inntar disse posisjonene er i Israels interesse. Styrkene spiller en viktig rolle, og Israel er interessert i å se dem vende tilbake til buffersonen på den raskeste og sikreste mulige måten, sier Israels FN-ambassadør Danny Danon.

I helgen beveget krigshandlingene i Syria seg så nær grensen mot Israel, at IDF reagerte med å angripe to syriske militærstillinger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart