Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Al Aqsa-predikant dømt til åtte måneders fengsel

Sjeik Omar Abu Sara da han talte i Al Aqsa-moskeen. (Foto: skjermdump YouTube/MEMRI)
Sjeik Omar Abu Sara da han talte i Al Aqsa-moskeen. (Foto: skjermdump YouTube/MEMRI)
Sjeik Abu Sara oppmuntret til vold mot jøder i den viktigste moskéen i Jerusalem.

Forhørsretten i Jerusalem dømte i forrige uke en islamsk predikant til åtte måneders fengsel for rasisme og oppmuntring til vold i en preken, forteller Times of Israel. Sjeik Omar Abu Sara holdt en preken i Al Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i november 2015. Prekenen ble filmet og lastet opp på YouTube. I talen sammenlignet han jøder med griser og apekatter. Sterke ord brukes for å beskrive hvordan jødene er onde og korrupte. I tillegg oppfordret han tilbedere i moskéen til å begå voldshandlinger mot jøder. Det kommer tydelig fram i videoen at han mener jøder må drepes.

Dommer Shmuel Herbst sa i retten at han ser på siktede i saken og ser en mann, mens Abu Sara ser på dommeren og ser en apekatt eller gris som burde bli drept uten nåde.

Abu Sara sa til sitt forsvar at prekenens fokus var religiøs undervisning. Han hevdet at han ikke mente å være rasistisk og at han bare siterte vers fra Koranen. Han hevdet å gi et innblikk i hvordan fremtiden ser ut når profeten Muhammad kommer, ikke gi en oppfordring til handling. Retten avviste disse påstandene da dommerne mente at mesteparten av prekenen var Abu Saras påfunn. Videre sa dommerne at sjeiken burde ha visst at ordene hans kunne bli tolket som en oppfordring til vold mot jøder.

Retten tok ytringsfriheten med i betraktning, men avgjorde at oppfordring til vold og rasisme strider med andres grunnleggende rettigheter og er derfor ikke gyldig. I tillegg viste Abu Sara ikke tegn på at han angrer på sine handlinger eller betrakter dem som skadelige. Derfor fikk han åtte måneders fengsel og seks måneders betinget dom om han begår lignende lovbrudd i løpet av tre år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart