Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ryanair, et av verdens største flyselskap, satser stort på Israel

Ryanair satser på Israel og øker fra fire til 19 destinasjoner. (Foto: Juandc/Flickr)
Ryanair satser på Israel og øker fra fire til 19 destinasjoner. (Foto: Juandc/Flickr)
Det irske lavprisselskapet vil snart ha 19 ruter mellom Israel og Europa.

Det irske lavprisselskapet Ryanair lanserte 1. februar sitt nye program for flyvninger til Israel.  På et arrangement i Tel Aviv kunne en av toppsjefene i Ryanair, David O’Brien, fortelle at flyselskapet snart vil operere hele 19 ruter mellom Israel og europeiske flyplasser.

Fra før har Ryanair, som i 2012 var verdens største flyselskap i antall passasjerer på internasjonale flyvninger (80 millioner), fire ruter til Israel. Nå øker de altså med 15 nye.

Det irske lavprisselskapet vil tilby nye flyruter mellom Tel Aviv og Baden-Baden i Tyrkland, Gdansk, Poznan, Wroclaw og Krakow i Polen, Bergamo i Italia og Paphos på Kypros. I tillegg kommer flyvninger til Ovda ved Eilat fra Baden-Baden, Berlin, Charleroi ved Brussel, Hahn ved Frankfurt, Gdansk, Bergamo, Poznan og Warszawa. Selskapet vil fortsatt operere de fire rutene som ble startet opp i november 2015 mellom Ovda og Bratislava, Budapest, Krakow og Kaunas.

David O'Brien (Foto: ryanair.com)
David O’Brien (Foto: ryanair.com)

– Vi er stolte over å lansere vårt vinterprogram til Israel for 2017. Det inneholder 19 ruter, hvorav sju er nye til Tel Aviv og åtte er nye til Eilat Ovda. Vi setter stor pris på det utrettelige arbeidet til turistminister Yariv Levin og hans departement med å bringe turister til Israel, og deres arbeid med å etablere Eilat som en levedyktig konkurrent til europeiske destinasjoner med solskinn, sa David O’Brien i Ryanair.

Flyselskapet, som hadde over hundre millioner passasjerer i fjor, gir også honnør til Israels transportminister Yisrael Katz. Han fikk Israel med i Open Skies-avtalen, som har gjort det lettere for flyselskapene å operere i landet.

– Vi må skryte av visjonene til transportminister Yisrael Katz, som kjempet for at Israel skulle bli med i Open Skies i 2013. Det har resultert i en 30 prosents økning i antallet flyvninger til Tel Aviv i løpet av de siste tre årene, forteller O’Brien.

Dessverre ble det ingen ruter fra Norge til Israel i denne omgang, men det er lov å håpe at det vil komme ved en senere anledning. Som MIFF skrev tidligere i uken snuser også flyselskapet Norwegian på en rute mellom Oslo og Tel Aviv.

Ryanair skal fly til Tel Aviv fra åtte destinasjoner i Europa.
Ryanair skal fly til Tel Aviv fra åtte destinasjoner i Europa, men dessverre ikke fra Norge i denne omgang.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart