Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norsk-støttet ungdomssenter oppkalt etter en terrorist som drepte tolv barn

Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. (Foto: Palestinian Media Watch)
Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Emblemene til Norge og FN er også synlige, men de skal nå være fjernet. (Foto: Palestinian Media Watch)
Dalal Mughrabi drepte 37 sivile i historiens dødeligste terrorangrep i Israel. Tolv av dem var barn.

Sammen med FN og de palestinske selvstyremyndighetene har Norge bidratt økonomisk til et nytt ungdomssenter i Nablus-regionen på Vestbredden. Senteret, som ble åpnet i mai 2017, er oppkalt etter terroristen som ledet det dødeligste angrepet i Israels historie. Dalal Mughrabi var med på å drepe 37 sivile da hun og åtte andre terrorister gikk til angrep på en buss utenfor Tel Aviv i 1978. Tolv av de drepte var barn. Det er Palestinian Media Watch som har avdekket dette.

Nå er det hennes navn som pryder inngangspartiet til ungdomssenteret sammen med blant annet emblemet til den norske regjeringen, som var med på opprettelsen av Dalal Mughrabi-ungdomssenter. Og som om det ikke er ille nok å hylle en terrorist som med kaldt blod drepte et dusin små barn, skal senteret ifølge PMW også brukes til å lære ungdommen om kampen til «martyren» Dalal Mughrabi.

Det er den palestinske ikke-statlige organisasjonen Women’s Technical Affairs Committee (WTAC) som har oppkalt senteret etter personen som ledet historiens dødeligste angrep mot israelske sivile. Å hylle terrorister på denne måten er ikke uvanlig i det palestinske samfunnet. Fra før har de palestinske selvstyremyndighetene oppkalt tre skoler etter den samme terroristen.

Tenk reaksjonene hvis Norge hadde vært med og betalt for et ungdomssenter som var oppkalt etter Salman Abedi, terroristen som drepte 22 og skadet over 60 i mandagens terrorangrep i Manchester. Også han drepte mange barn og unge.

Tolv av ofrene etter terrorangrepet var barn. (Foto: Palestinian Media Watch)
Tolv av ofrene etter terrorangrepet var barn. Den yngste var to år. (Foto: Palestinian Media Watch)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart