Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Store protester mot ny sikkerhetssjekk

Palestinsk ungdom lager opptøyer på Vestbredden. Tenketanken JCPA mener en bedre palestinsk økonomi vil få færre palestinere til å bedrive slike aktiviteter. (Foto: Noam Moskovich)
Det er stor støtte til voldelige opptøyer blant den palestinske befolkning. (Illustrasjonsfoto: Noam Moskovich)
Over 50 personer ble skadet i opptøyer på grunn av metalldetektorer ved Tempelhøyden.

Etter fredagens terrorangrep ved Tempelhøyden i Jerusalem, hvor to drusiske politibetjenter ble skutt og drept, har israelske sikkerhetsmyndigheter innført strengere sikkerhetstiltak for personer som skal inn på det hellige området. Blant annet må besøkende som skal inn og be ved Al-Aqsa-moskeen nå gjennom en metalldetektor før de slipper inn på området. Målet er å unngå nye terrorangrep.

Men sikkerhetstiltakene har ikke falt i god jord hos muslimske ledere, som har oppfordret til protester mot de nye sikkerhetstiltakene. Natt til tirsdag brøt det ut store opptøyer i Øst-Jerusalem. Minst 50 personer skal ha blitt skadet i konfrontasjon med politiet. Protestantene kastet både steiner og brannbomber mot politiet, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Opptøyene skjer etter at Fatah, partiet til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, tidligere på dagen oppfordret til en «dag med raseri» i protest mot at besøkende må gjennom metalldetektorer. Jerusalems politisjef Yoram Halevi sier mange av dem som deltok i de voldelige opptøyene natt til tirsdag var oppildnet av det palestinske lederskapet. De nye sikkerhetstiltakene vil ikke bli fjernet.

– Vi er fast bestemt på å forbedre sikkerheten etter at to politibetjenter ble drept. Mens deres familier fortsatt sørger, kan vi ikke bare la dette passere, sier Halevi.

En politibetjent ble skadet i nattens opptøyer. Tirsdag morgen skal det være rolig i Jerusalem igjen, men politisjefen sier at stemningen i byen fortsatt er svært spent.

22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep. (Foto: Politiet)
22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart