Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israelere kan ikke bære helseutgiftene

Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)
Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)
Lederen for Israels største statlige helsefond, Clalit, gir regjeringen skylden for den økonomiske krisen i helsesektoren.

Helsefondet Clalits leder, Eli Dapas, hevder bare 750 millioner av de 10 milliardene israelerne betaler i helseskatt hvert år, faktisk går til sektoren.

Han mener «minst 5 milliarder» bør umiddelbart tildeles for å kunne tette de økonomiske hullene til helsetjenestene, skriver Yedioth Aharonoth. Den israelske befolkningen kan ikke forventes å bære byrden av disse kostnadene, legger han til. Bare det siste året har 600 millioner kroner av inntektene til de fire helsefondene forsvunnet, grunnet høyere priser og mindre penger fra de offentlige myndighetene. I tillegg sørger en økt israelsk befolkning for at helsefondene mangler ytterligere 600 millioner kroner.

Israel representerer en helsepolitisk mellomvei, mellom det vest-europeiske nær altomfattende statlige helsetilbudet og det amerikanske, der privatpersoner i stor grad må skaffe seg helseforsikringer selv på det private markedet. Myndighetene i Israel gir et grunnleggende tilbud finansiert over skatteseddelen (gratis for lavtlønnede), mens innbyggerne må på det private forsikringsmarkedet for å skaffe seg fullstendig dekning.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart