Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Better Place slått konkurs

Ladestasjoner for Better Place i Israel. (Foto: Siel Ju, flickr.com)
Ladestasjoner for Better Place i Israel. Nå skal det bygges flere tusen nye ladestasjon. (Foto: Siel Ju, flickr.com)
Det innovative miljøselskapet Better Place har investert 5 milliarder kroner, men kun solgt 2000 elektriske biler.

For fem år siden startet det israelske selskapet Better Place et forsøk på å revolusjonere bilparken i hjemlandet. Deres drøm skapte internasjonal oppmerksomhet.

Planen var å opprette et nasjonalt nettverk av ladestasjoner for batteridrevne biler innen 2011. Israelske el-bil-sjåfører ville kunne bytte ut tomme batterier med nye ved stasjoner over hele landet. De tomme batteriene ville så lades opp og settes inn i en annen bil. På den måten ville alle batterier hele tiden gjenbrukes.

Renault og Nissan var med som investorer og leverte kjøretøyer til prosjektet. For to år siden var også infrastrukturen på plass. Det var startskuddet for bilsalget og muligheten for å skape profitt av de enorme investeringene. Men siden 2011 har Better Place kun solgt 2.000 biler, på tross av at 5 milliarder kroner er investert i prosjektet. Håpet var å selge hundretusenvis av biler i året.

– Dette er en veldig trist dag. Vår verdensomspennende visjon om å kutte avhengigheten av forurensende energi har mislyktes. Dessverre har veien mot å realisere denne visjonen vist seg å være vanskelig og vi har møtt på mange hindringer […] mens det tekniske aspektet var suksessfullt, så klarte vi ikke det samme på andre områder – på tross av alle investeringene og den enorme innsatsen og alle ressursene, sier styret i Better Place i en pressemelding.

På grunn av det svake salget har Better Place ikke lyktes med å finne nye investorer for de neste årene framover. Selskapet har beregnet fire nye år med investeringer på opp til 5 milliarder, før de kan tenke på å gå i null, skriver Times of Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart