Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Betaler 25 prosent av helseutgiftene selv

USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)
USAs ambassadør Dan Shapiro og hans kone besøker Mayanei Hayeshua Medical Center i Bnei Brak for to år siden. (Foto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)
Israelere betaler mer helseutgifter av egen lomme enn gjennomsnittet i OECD-landene.

I gjennomsnitt betaler en innbygger i et OECD-land 19,6 prosent av helseutgiftene ut av egen lomme. Israel ligger 6 prosentpoeng over gjennomsnittet.

De laveste individuelle kostnadene finner vi i Nederland (6 prosent), Frankrike (7,5 prosent) og Storbritannia (9,9 prosent). Men til gjengjeld bruker Israel langt mindre penger per hode på helse enn disse og de fleste andre medlemslandene. I forhold til bruttonasjonalprodukt bruker Israel 7,7 prosent på helse.

I perioden 2009-2011 viser OECD-undersøkelsen «Health at a Glance» at Israel og Japan var de to eneste som økte helseutgiftene per hode, med 3,4 prosent i året etter inflasjonsjusteringer. Den globale finanskrisen, som ikke har rammet israelerne like hardt som mange andre, har ført til at helseposten er blitt utsatt for harde kutt i mange land.

Selvmordsraten og alkohol- og tobakksforbruket har økt en del generelt i OECD. Men i Israel fortsetter disse tallene å være blant de laveste. Kun tyrkerne drikker mindre alkohol enn israelerne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart