Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil ha tyskproduserte marinebåter til å forsvare gassen

Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)
Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)
Israel ønsker fire små tyskproduserte fregatter, som skal forsvare olje- og gassreservene i Middelhavet. Får de ikke det, vil de bevege seg videre til Sør-Korea og Italia.

Etter det en sikkerhetskilde forklarer til Ha’aretz, skal hver av de seks tyske marinebåtene ha en prislapp på 600 millioner kroner. De fregattene som den israelske marinen allerede er i besittelse av, er for små og kan ikke bære vekten til det avanserte militærutstyret de trenger.

Men Israel ser også etter andre alternativer, dersom det tyske ikke skulle materialisere seg raskt nok. Som plan B vurderer landet å kjøpe båter til en pris på mellom 0,6-1,2 milliarder kroner, fra Italia eller Sør-Korea. Samtaler med amerikanerne har også funnet sted, som ikke har skip å tilby som møter Israels sikkerhetsbehov.

De båtene israelerne trenger, må kunne bære vekten av anti-rakettsystemet Barak 8 og ha plass til dronefly.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart