Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oljefunn på Golan

Skjermdump fra Ynetnews.com.
Det er bekreftet funn av olje på Golan-høydene. Men det er uvisst hva oljen kan brukes til, og planene om utvinning møter sterk motstand fra naturvernorganisasjoner.

Det israelske energiselskapet Afek bekreftet i forrige uke at oljeletingen de har utført de siste månedene på de israelske Golan-høydene, nå har gitt resultater. Det er funnet oljereserver, og de søker derfor myndighetene om å få utvidet undersøkelsesprosjektet for å kunne kartlegge funnet nærmere, rapporterer Ynetnews.com.

Afek er for tiden i gang med å bore sin tredje oljebrønn på Golan-høydene, og søker om å få utvide leteprosjektet til boring av ti brønner.

Selv om det nå er bekreftet oljefunn, er det en fortsatt en rekke usikkerhetsmomenter. Man vet ikke hvor stort reservoar det dreier seg om, eller om oljereservene ligger slik til at de kan utvinnes på en økonomisk lønnsom måte. Man kjenner heller ikke til kvalitetsnivået på oljen.

Dersom det skulle vise seg at oljen holder god nok kvalitet og er praktisk mulig å utvinne, venter en langvarig miljødebatt, spår den israelske avisen. Sentrale spørsmål vil være i hvor stor grad naturen i regionen vil påvirkes, og om en eventuell oljeproduksjon vil kunne sette Gennesaretsjøen i fare.

En rekke miljøvernorganisasjoner, som Israel Union for Environmental Defense og Society for the Protection of Nature in Israel, har gått imot prosjektet. Det samme har det statlige natur- og parkvesenet. De mener at oljeboringen vil kunne ødelegge viktige vannressurser og forårsake miljøskader på Golan-høydene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart