Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

110.000 nye arbeidsledige

Over hele verden sliter bedrifter med koronakrisen. I Israel gjør nedstengningen til at mange blir arbeidsledige. (Foto: Flickr)
Over 800.000 israelere står nå uten en jobb.

110.000 israelere er registrert som arbeidsledige siden Israels andre nasjonale nedstengning startet for under en uke siden. Nesten 100.000 av de nye arbeidsledige er i ulønnet permisjon, opplyser arbeidsmyndighetene.

Bare i løpet av det siste døgnet er det registrert 28.000 nye arbeidsledige.

Samtidig var det mange som fortsatt stod uten arbeid som følge av den første nedstengningen i mars. Det er nå over 800.000 arbeidsledige i Israel totalt. Av disse er over 470.000 i ulønnet permisjon, skriver Times of Israel.

Det var fredag 18. september at Israel ble stengt ned igjen for andre gang siden koronapandemien startet. Nå varsler israelske myndigheter at de vil utvide nedstengningen med ytterligere restriksjoner. Det vil trolig gjøre at enda flere israelere vil måtte melde seg som arbeidsledige fremover.

Etter planen skal nedstengningen vare i tre uker, men den kan komme til å vare lenger. Israel sliter fortsatt med høye smittetall. Så langt har 1317 dødd av koronaviruset i Israel. Over 1000 pasienter er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 658 av dem. 177 pasienter er tilkoblet respirator.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart