Lavere arbeidsledighet

Som vi meldte i artikkelen Glimrende økonomisk situasjon, er Israels økonomi preget av vekst og inntektsøkning. Dette slår også ut i redusert arbeidsledighet.

Som vi meldte i artikkelen Glimrende økonomisk situasjon, er Israels økonomi preget av vekst og inntektsøkning. Dette slår også ut i redusert arbeidsledighet.

For eksempel er det færre enn tidligere som står som jobbsøkere på de israelske arbeidskontorene. Fra oktober til november var nedgangen i akademiske yrker hele 6,6 prosent, i andre yrker 3,7. Disse tallene gjaldt for dem som ikke får ledighetstrygd [rimeligvis mest nyutdannede]. Tallet på dem som får ledighetstrygd falt med 1,8 prosent. Totalt blir dette et fall på 2,8 prosent.

39 prosent av jobbsøkerne regnes som langtidsledige. De har fått ledighetstrygd i mer enn 270 dager.
Araberne utgjør ca. 20 prosent av befolkningen i Israel. Men de utgjør 40 prosent av jobbsøkerne. Det gjenspeiler kanskje ikke minst at mange av dem har forholdsvis lav utdanning.

En annen faktor som mange finner gledelig, er at andelen som går på deltidsjobber er redusert og fulltidsjobber er økt.

Kilde: En artikkel på Ynet (Ydiot Aharonot) 12. desember 2006.

 

Forrige artikkelIsrael bør være bekymret for fremtiden i Irak
Neste artikkelShalit kan gå fri i løpet av dager – eller år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no