Lavere arbeidsledighet

Som vi meldte i artikkelen Glimrende økonomisk situasjon, er Israels økonomi preget av vekst og inntektsøkning. Dette slår også ut i redusert arbeidsledighet.

Som vi meldte i artikkelen Glimrende økonomisk situasjon, er Israels økonomi preget av vekst og inntektsøkning. Dette slår også ut i redusert arbeidsledighet.

For eksempel er det færre enn tidligere som står som jobbsøkere på de israelske arbeidskontorene. Fra oktober til november var nedgangen i akademiske yrker hele 6,6 prosent, i andre yrker 3,7. Disse tallene gjaldt for dem som ikke får ledighetstrygd [rimeligvis mest nyutdannede]. Tallet på dem som får ledighetstrygd falt med 1,8 prosent. Totalt blir dette et fall på 2,8 prosent.

39 prosent av jobbsøkerne regnes som langtidsledige. De har fått ledighetstrygd i mer enn 270 dager.
Araberne utgjør ca. 20 prosent av befolkningen i Israel. Men de utgjør 40 prosent av jobbsøkerne. Det gjenspeiler kanskje ikke minst at mange av dem har forholdsvis lav utdanning.

En annen faktor som mange finner gledelig, er at andelen som går på deltidsjobber er redusert og fulltidsjobber er økt.

Kilde: En artikkel på Ynet (Ydiot Aharonot) 12. desember 2006.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael bør være bekymret for fremtiden i Irak
Neste artikkelShalit kan gå fri i løpet av dager – eller år
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise