Frihandelsavtale med India

Finansminister Yuval Steinitz skal til India i februar 2011. Der skal han undertegne en frihandelsavtale mellom de to land.

Israel har allerede frihandelsavtale med USA, EU, Jordan, Egypt og mange latin-amerikanske land. Israel er det eneste landet som har frihandelsavtale både med USA og EU. Frihandelsavtale betyr at varer og tjenester fritt kan selges i hverandres land, og at ekstra avgifter blir fjernet.

Israel har hittil unngått frihandelsavtale med India og Kina. Hovedgrunnen er en frykt for at det israelske markedet vil bli oversvømt med billige varer fra disse landene, som da kan utkonkurrere israelske produkter på hjemmemarkedet. Den frykten er der fremdeles. Men Steinitz sier at markedet i de vestlige land er blitt vanskeligere på grunn av økonomisk krise og andre grunner. Så han tror nå at fordelene ved en frihandelsavtale er større enn ulempene.

Det kjempemessige markedet i India inneholder et uendelig antall muligheter for israelske bedrifter, sier Steinitz.
I tredje kvartal 2010 eksporterte Israel for nesten en milliard dollar til India. Det var en økning på 102 % i forhold til samme periode i 2009.

Kilde: Tani Goldstien på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 25. november 2010.

 

Forrige artikkelTyrkisk lovforslag vil forby eiendomsalg til israelere
Neste artikkelDen politisk ukorrekte jødiske identiteten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no