Kina tredje største importør fra Israel

Israelske bedrifter ser i stadig større grad østover, nå som den økonomiske krisen demper etterspørselen fra EU og USA.

Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)
Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)

Mellom januar og september 2011 solgte israelske bedrifter varer til Kina for til sammen 9,76 milliarder kroner. Det gjør landet til den tredje største importøren av varer fra Israel.

De to landene som foreløpig ligger foran Kina på statistikken er henholdsvis USA (53,5 milliarder) og Storbritannia (11,1 milliarder). De tre første kvartalene i 2010 lå Kina på femte plass i israelsk eksport. Nå er Kina i ferd med å gå forbi Storbritannia.

Tyrkia importerer mer
En fersk rapport fra Det israelske eksportinstituttet viser at israelske bedrifter vender seg mot øst, i søken etter nye markeder å selge sine varer i. Den økonomiske situasjonen i USA og EU er utrygg. Den nye og voksende kundestrømmen kan være en av årsakene til at Israel har hatt betraktelig vekst gjennom hele finanskrisen, samt i ettertid.

På tross av de politiske spenningene mellom Tyrkia og Israel, importerer tyrkere varer fra det lille landet som aldri før. I de tre første kvartalene sendte Israel varer til en verdi av 8,5 milliarder kroner til Tyrkia. Det tilsvarer en økning på 39 prosent i forhold til samme periode i fjor. Ankara er nå den sjette største importøren av israelske varer.

Forrige artikkelKjøp israelske varer i dag!
Neste artikkelKhameneis krigsscenarier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no