Kina tredje største importør fra Israel

Israelske bedrifter ser i stadig større grad østover, nå som den økonomiske krisen demper etterspørselen fra EU og USA.
Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)
Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mellom januar og september 2011 solgte israelske bedrifter varer til Kina for til sammen 9,76 milliarder kroner. Det gjør landet til den tredje største importøren av varer fra Israel.

De to landene som foreløpig ligger foran Kina på statistikken er henholdsvis USA (53,5 milliarder) og Storbritannia (11,1 milliarder). De tre første kvartalene i 2010 lå Kina på femte plass i israelsk eksport. Nå er Kina i ferd med å gå forbi Storbritannia.

Tyrkia importerer mer
En fersk rapport fra Det israelske eksportinstituttet viser at israelske bedrifter vender seg mot øst, i søken etter nye markeder å selge sine varer i. Den økonomiske situasjonen i USA og EU er utrygg. Den nye og voksende kundestrømmen kan være en av årsakene til at Israel har hatt betraktelig vekst gjennom hele finanskrisen, samt i ettertid.

På tross av de politiske spenningene mellom Tyrkia og Israel, importerer tyrkere varer fra det lille landet som aldri før. I de tre første kvartalene sendte Israel varer til en verdi av 8,5 milliarder kroner til Tyrkia. Det tilsvarer en økning på 39 prosent i forhold til samme periode i fjor. Ankara er nå den sjette største importøren av israelske varer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise