Kina tredje største importør fra Israel

Israelske bedrifter ser i stadig større grad østover, nå som den økonomiske krisen demper etterspørselen fra EU og USA.
Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)
Israel eksporterer stadig mer varer østover på det asiatiske kontinent, særlig til Kina. (Foto: Phogel, flickr.com)

Mellom januar og september 2011 solgte israelske bedrifter varer til Kina for til sammen 9,76 milliarder kroner. Det gjør landet til den tredje største importøren av varer fra Israel.

De to landene som foreløpig ligger foran Kina på statistikken er henholdsvis USA (53,5 milliarder) og Storbritannia (11,1 milliarder). De tre første kvartalene i 2010 lå Kina på femte plass i israelsk eksport. Nå er Kina i ferd med å gå forbi Storbritannia.

Tyrkia importerer mer
En fersk rapport fra Det israelske eksportinstituttet viser at israelske bedrifter vender seg mot øst, i søken etter nye markeder å selge sine varer i. Den økonomiske situasjonen i USA og EU er utrygg. Den nye og voksende kundestrømmen kan være en av årsakene til at Israel har hatt betraktelig vekst gjennom hele finanskrisen, samt i ettertid.

På tross av de politiske spenningene mellom Tyrkia og Israel, importerer tyrkere varer fra det lille landet som aldri før. I de tre første kvartalene sendte Israel varer til en verdi av 8,5 milliarder kroner til Tyrkia. Det tilsvarer en økning på 39 prosent i forhold til samme periode i fjor. Ankara er nå den sjette største importøren av israelske varer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise