Israels laveste arbeidsledighet på 32 år

Til tross for de globale økonomiske problemene, var kun 5,6 prosent av arbeidsstyrken i Israel arbeidsledige i 2011. I 1978 var forrige historiske bunn-nivå i arbeidsledigheten på kun 4,3 prosent.
Israelske veiarbeidere. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)
Israelske veiarbeidere. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)

Arbeidsløsheten i Israel gikk ned fra 6,5 prosent i 2010 til 5,6 prosent i fjor. Statistikkbyrået forteller at 180.000 personer oppfylte kriteriene for å bli regnet som arbeidsledige i 2011. Dette inkluderer folk som aktivt søker nytt arbeid. Antall arbeidsledige gikk ned med 14 prosent fra 2010, forteller Ha’aretz.

 

Lettere å finne ny jobb

Det er fortsatt mange flere kvinner enn menn som er arbeidsledige, men begge grupper hadde større suksess med å finne jobb i fjor enn året før. Tallene viser også at det er lettere å finne ny jobb. Antall arbeidsledige som har lett etter ny jobb i mer enn et år gikk ned fra 22,4 prosent til 5,6 prosent.

 

Kommer ikke til å vare

Økonomer tror ikke den lave arbeidsledigheten kommer til å bli varig. Den globale handelen går saktere, og det har også påvirkning på israelsk eksport. Rafi Gozlan, sjefsøkonomist ved IBI, sier i sin siste ukentlige rapport at det er flere indikatorer på at arbeidsledigheten kommer til å øke. Antall ansatte i det private næringslivet forble det samme i det fjerde kvartalet som det hadde vært i det tredje kvartalet i 2011. Gozlan påpekte også at den største grunnen til at antallet arbeidsledige har holdt seg nede er på grunn av økt sysselsetting i offentlig sektor.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise