Regjeringen vil privatisere jernbaneselskapet

Regjeringen vil dele Israel Railways inn i tre private selskaper. Histadrut protesterer mot planene.
Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)
Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)

I Norge har et komiteforslag til Nasjonal transportplan skapt debatt den siste uken. For å skape et mer miljøvennlig Norge, blir det foreslått å bruke mer penger på kollektivtrafikk og jernbane i framtiden. Deler av høyresiden i landet har tatt til orde for å privatisere særlig Jernbaneverket, men også NSB, slik at de kan ta opp lån og legge langsiktige planer. Det er tilsvarende planer som nå foreligger i Israel.

Mandag avslørte transportminister Yisrael Katz at han fortsatt ønsker å gå videre med planene om å privatisere det israelske jernbaneselskapet Israel Railways, på tross av sterke protester fra de ansatte.

– Israel Railways vil bli delt inn i tre datterselskaper, som vil bli en del av privat sektor, forklarte Katz på en pressekonferanse. Han truer nå med å slå hele selskapet konkurs og starte det opp igjen, dersom ikke arbeiderne avslutter sin streik. Det vil bety at samtlige av dem står uten jobb.

Et forslag fra regjeringen om å øke de ansattes lønn med 25 prosent, samt løfter om å gjøre sitt ytterste for at ingen skal miste jobben, er avvist.

Statminister Benjamin Netanyahu skal være tilhenger av planene til transportministeren. Om tre uker skal saken opp til votering i regjeringen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise