Stadig flere ultraortodokse i arbeidslivet

Den israelske sentralbanken mener det har skjedd en genuin endring i ultraortodokses jøder holdning til arbeidslivet.
Sysselsettingen blant ultraortodokse menn var på 81,4 prosent i 2011. Verre er det å få sysselsatt kvinnene. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Sysselsettingen blant ultraortodokse menn var på 81,4 prosent i 2011. Verre er det å få sysselsatt kvinnene. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den israelske regjeringen har jobbet mye med å finne ut hvordan de skal få flere ultraortodokse jøder til å delta i arbeidslivet. Særlig fokus har de lagt på dette etter at OECD for ett år siden advarte mot de langsiktige økonomiske konsekvensene dersom det ikke skjer endringer. Ultraortodokse har høyere fødselstall enn gjennomsnittet i Israel.

De siste to årene har prosentandelen ultraortodokse menn i arbeidslivet økt. I 2009 var denne andelen kun 38,7 prosent, mens den i fjor var steget til 45,6 prosent, opplyser den israelske sentralbanken.

Kanskje enda mer positivt er det at de fleste av disse nye jobbene er i privat sektor, hvor de tidligere har slitt med å få jobb. At denne veksten har pågått over en periode på to år, tolker de israelske bankene til å bety at det har skjedd en genuin holdningsendring blant ultraortodokse menn til jobb i det private næringsliv. Dermed er regjeringen på god vei til å nå sitt mål om en sysselsetting blant den ultraortodokse minoriteten på 63 prosent innen 2020.

På tross av dette arbeider mennene færre timer enn andre israelere, ofte på grunn av at de driver bibelstudier på deltid. Det gjør at det blir vanskeligere for dem å forsørge familien.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise