Tøffe tider for bedrifter i Sør-Israel

Israelerne som er truet av rakettregnet fra Gaza holder seg hjemme og nær tilfluktsrom. Salgstallene til butikker i området stuper.
Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

De hyppige rakettangrepene fra Gaza-stripen de siste dagene har begynt å påvirke dagliglivet i Sør-Israel betydelig. Salgstallene har for eksempel sunket med opp til 50 prosent de fleste steder, melder Ha’aretz.

De verst rammede er kles- og elektronikkbutikker, kaffebarer og spisesteder. Men også supermarkeder og apoteker skal ha slitt de siste dagene.

Et problem skal være å få ansatte til å komme på jobb, siden de frykter for sine liv. Leder for kjøpesenterkjeden Big Shopping, Hai Galis, sier butikksjefene selv i deres sentere har fått ansvaret for å bestemme om de skal holde butikkene åpne eller ikke. Histadrut skal møte Finansdepartementet mandag, for å få på plass en kompensasjon for de israelerne i sør som ikke kommer seg på jobb.

De fleste israelerne som ikke går på jobb er foreldre med barn. De må være hjemme med barna fordi skolene er stengt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise