Tel Aviv blant verdens 60 mest konkurransedyktige byer

Listen til The Economist, som toppes New York, viser at Israels forretningshovedstad skårer høyt på menneskelige ressurser.

Utsikt over Tel Aviv. (Illustrasjon: Pablo Escobedo)
Utsikt over Tel Aviv. (Illustrasjon: Pablo Escobedo)

The Economist publiserte forrige uke en ny indeksliste, som rangerer konkurransedyktigheten til de mest sentrale byene i verden. Det gjøres ved å sammenlikne økonomiske, demografiske og sosiale variabler.

Ikke uventet er det byer i den vestlige verden som kommer best ut, med 24 byer blant de 30 mest konkurransedyktige byene. Totalt har de 120 byene på listen 750 millioner innbyggere og et samlet bruttonasjonalprodukt (BNP) på 163 billioner, som igjen utgjør 29 prosent av verdens totale BNP.

Eneste israelske by på listen er Tel Aviv, som ender på 59 plass, med 49 av 80 mulige poeng. Den israelske millionbyen er størst i Israel og landets økonomiske hovedstad. Den skårer høyt på menneskelige ressurser, men ikke like godt på økonomisk styrke og global appell.

Desidert best ut kommer New York, London, Singapore, Hong Kong og Paris, med henholdsvis 72, 71, 70, 69 og 69 poeng. Den siste byen på listen er Teheran med 26 poeng.

 

Forrige artikkelIkke verdt et dagsverk
Neste artikkelSeks familiemedlemmer drept i brann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no