Israels banksektor nedgradert

Det internasjonale kredittvurderingsbyrået Moody’s mener Israel står overfor økonomisk stagnasjon.

Moody's logo
Moody's logo

Utsiktene for banksektoren ble nedgradert fra “stabil” til “negativ” av byrået onsdag.

– Vi forventer stagnasjon i den økonomiske veksten og landets vanskelige forhold å operere under (trusler om krig og terror) vil fortsette i løpet av de neste 12-18 månedene, skriver Moody’s i sin vurdering.

Skryter av motstandsdyktighet
I løpet av 2012 tror byrået at veksten i Israels bruttonasjonalprodukt vil bremse betraktelig opp, på grunn av at eksporten til EU-landene har blitt skadelidende av den økonomiske krisen i Europa. “Økende geopolitiske spenninger” i området kan også føre til at tryggheten i det økonomiske markedet kan rammes.

Moody’s skryter av den israelske økonomiens motstandsdyktighet, i motsetning til økonomiene i de fleste andre vestlige land for øyeblikket.

Israels sentralbank skriver i en pressemelding at de vil lese rapporten nøye før de trekker sine konklusjoner.

Forrige artikkel– IDF vil ikke ha flere ultraortodokse
Neste artikkelWesterwelle: – Gå i nye forhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no