– Gass kan frigjøre oss fra oljen

Uzi Landau håper gassfunnene utenfor Israels kyst kan gjøre landet mindre avhengig av olje.
Energi- og vannminister Uzi Landau. (Foto: Leah Jones)
Energi- og vannminister Uzi Landau. (Foto: Leah Jones)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– Innbyggere i den vestlige verden, inkludert israelerne, lider under en avhengighet av det svarte gull [olje] som forurenser miljøet. Noens inntekter av dette stimulerer også islamistisk terror. Israels gassfunn åpner et vindu for oss, hvor vi kan kjempe mot denne avhengigheten, sa energi- og vannministeren mandag.

Uzi Landau forklarte at israelere i nær framtid vil kunne kjøpe og kjøre naturgassdrevne biler, i stedet for dagens bensin- og dieselbiler. Nå vil han få på plass en israelsk standard for slike biler, slik at de kan masseproduseres til bruk i hele landet. I tillegg skal en ny standard for fyllestasjoner for gass komme på plass, som vil spres utover hele landet i omfattende omfang.

Standardene skal sikre at både kjøretøy og fyllestasjoner oppfyller de nødvendige krav til kvalitet.

Kan vinne uten å løsne skudd
– Staten Israel, med eller uten å få Vesten med seg, må oppnå uavhengighet i alle saker som er relatert til drivstoff for kjøretøy. Vi er forpliktet på å gjøre vår del i denne kampen, fordi det handler om vår sjel. Olje er et mektig våpen. Og frigjøring fra den er en krevende kamp. Denne uavhengighetskrigen kan vinnes uten å avfyre et eneste skudd, sa Landau med referanse til Israels Uavhengighetskrig i 1948.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise