Israel øker importen fra palestinske produsenter

Samhandelen mellom Israel og palestinske myndigheter øker. Ifjor økte israelsk import fra palestinske bedrifter med 18 prosent.
Bildet er fra en palestinsk tekstilfabrikk i Hebron på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Kara Newhouse, flickr.com)
Bildet er fra en palestinsk tekstilfabrikk i Hebron på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Kara Newhouse, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel solgte varer til palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen for over 21 milliarder kroner i 2011, viser tall fra Israels tollvesen. Den andre veien økte salget kraftig, med hele 18 prosent. Palestinske bedrifter solgte varer for ca. 5 milliarder kroner til Israel.

– For det israelske markedet er det palestinske markedet veldig lovende fordi vi snakker om to millioner meget gode forbrukere, sier Avi Nudelman, administrerende direktør i det israelsk-palestinske handelskammeret.

– Mange palestinere ønsker å kjøpe israelske produkter på grunn av kvaliteten, selv om det er dyrere enn de tyrkiske eller de egyptiske produktene, sier han.
Nylig ble det avholdt en konferanse arrangert av avdeling for økonomi og ledelse ved Ben-Gurion universitetet i Negev. Her kom israelske og palestinske handelseksperter sammen for å finne måter å forbedre samhandelen.

Medlemmer i panelet understreket viktigheten av å holde forretningsmøter mellom begge sider for å styrke de personlige båndene. Nudelman sa at begge parter er interessert i å engasjere seg i forretningsforhold, men de har ikke vært i stand til å finne felles plattformer for å legge til rette for samhandlingen.

– Det er mange hindringer, men det er mye bevissthet fra begge sider om at det er forretningsmuligheter. Det er mye vilje til å samarbeide mellom israelske og palestinske markeder, mener Nudelman.

Kilde: Jerusalem Post 29. mai 2012.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise