Israels økonomi merker finanskrisen

Første halvår av 2012 hadde den israelske staten et underskudd på statsbudsjettet tilsvarende 15 milliarder kroner, etter et fall i skatteinntektene på 4,2 milliarder.
Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com

I løpet av første halvår i fjor var underskuddet på rundt 8 milliarder kroner, altså nesten halvparten av hva det er i år, avslørte finansdepartementet onsdag.

De totale skatteinntektene nådde 160,2 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er 4,2 milliarder mindre enn regjeringens mål. Juni skal ha gitt langt mindre skatteinntekter enn det en hadde forhåndsprognosert. Departementet regner med et underskudd på budsjettet i år på til sammen 44,6 milliarder kroner.

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har på grunn av den svakere økonomiske situasjonen oppjustert underskuddstaket fra to til tre prosent av bruttonasjonalprodukt, tross advarsler fra blant andre sentralbanksjef Stanley Fischer. De to vil også øke enkelte skatter neste år og gjennomføre andre tiltak som gjør at både underskuddstaket og utgiftene kan bli møtt, opplyser Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise