– Nok gass til å vare i 150 år

Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com
Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dersom Israel ikke eksporterer denne gassen vil landet være selvforsynt i hele 150 år, mener det amerikanske selskapet. Men myndighetene har planer om å tjene penger raskere enn som så, gjennom å eksportere varen til utlandet gjennom gassrør i Middelhavet eller østover og via skipsfart.

– Det vil ha en verdi på 1,42 billioner kroner basert på dagens gasspriser i Storbritannia, som er like mye som Israels årlige BNP, hevdes det i en rapport de har skrevet om de israelske funnene.

Mye gass som ikke foreløpig er gjort klar for utvinning er også funnet utenfor Israels kystlinje. Men først må landet vise at de kan skape et marked for sin egen gass, før andre selskaper kaster seg ut i “gassbølgen” i landet. Dessuten bidrar uenigheten om råderett over mindre havområder med Libanon og faren for terrorangrep mot gassinstallasjoner til at mange selskaper foreløpig vegrer seg for å kaste seg inn i kampen for å pumpe opp de israelske naturressursene.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag