– Nok gass til å vare i 150 år

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har de israelske gassreservene utenfor kysten en verdi på hele 1,42 billioner norske kroner.
Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com
Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com

Dersom Israel ikke eksporterer denne gassen vil landet være selvforsynt i hele 150 år, mener det amerikanske selskapet. Men myndighetene har planer om å tjene penger raskere enn som så, gjennom å eksportere varen til utlandet gjennom gassrør i Middelhavet eller østover og via skipsfart.

– Det vil ha en verdi på 1,42 billioner kroner basert på dagens gasspriser i Storbritannia, som er like mye som Israels årlige BNP, hevdes det i en rapport de har skrevet om de israelske funnene.

Mye gass som ikke foreløpig er gjort klar for utvinning er også funnet utenfor Israels kystlinje. Men først må landet vise at de kan skape et marked for sin egen gass, før andre selskaper kaster seg ut i «gassbølgen» i landet. Dessuten bidrar uenigheten om råderett over mindre havområder med Libanon og faren for terrorangrep mot gassinstallasjoner til at mange selskaper foreløpig vegrer seg for å kaste seg inn i kampen for å pumpe opp de israelske naturressursene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise