Tolv skyskrapere reises i Jerusalem

Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De tolv skyskraperne vil skape markante endringer i Jerusalem bybilde og vil gi én million kvadratmeter med nye kontorlokaler. Prosjektet vil ifølge Ha’aretz koste rundt 12,4 milliarder kroner og ble mandag godkjent av plan- og bygningskomiteen i hovedstaden.

Området rundt konferansesenteret Binyanei Hauma, like i nærheten av høyesterettsbygningen, vil omgjøres til hovedstadens største forretningsområde.

– Vi skaper et forretningssenter på det mest tilgjengelige stedet. Kombinert med et stort konferansesenter, turisme og kulturelt mangfold, vil inngangen til Jerusalem bli en ledende næringspark som vil trekke til seg selskaper, mener ordfører Nir Barkat.

I tillegg til at bedrifter vil kunne kjøpe eller leie kontorer, vil også de ulike departementene legge enkelte av sine kontorer her. Rundt skyskraperne vil det bygges hotell med 2.000 sengeplasser og en kino. Det sionistiske arkiv og statsarkivet vil også bli plassert i nærheten.

Håpet er at det nye forretningssenteret, i tillegg til å tiltrekke seg turister og selskaper, skal avlaste den verste trafikken fra sentrum i Jerusalem. Den israelske hovedstadens hjerte har kanskje Israels verste trafikkork helt fra morgen til kveld, til stor frustrasjon for mennesker som kjører til jobb og yrkessjåfører. Et problem det ikke er lett å fikse, med tanke på alle historiske bygninger i byen.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag