Tolv skyskrapere reises i Jerusalem

Israels hovedstad sliter med store plassproblemer og må bygge i høyden. Det skal gi 40.000 nye arbeidsplasser.

Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)
Skyskrapere på Manhattan, New York. (Illustrasjon: Brecht Bug)

De tolv skyskraperne vil skape markante endringer i Jerusalem bybilde og vil gi én million kvadratmeter med nye kontorlokaler. Prosjektet vil ifølge Ha’aretz koste rundt 12,4 milliarder kroner og ble mandag godkjent av plan- og bygningskomiteen i hovedstaden.

Området rundt konferansesenteret Binyanei Hauma, like i nærheten av høyesterettsbygningen, vil omgjøres til hovedstadens største forretningsområde.

– Vi skaper et forretningssenter på det mest tilgjengelige stedet. Kombinert med et stort konferansesenter, turisme og kulturelt mangfold, vil inngangen til Jerusalem bli en ledende næringspark som vil trekke til seg selskaper, mener ordfører Nir Barkat.

I tillegg til at bedrifter vil kunne kjøpe eller leie kontorer, vil også de ulike departementene legge enkelte av sine kontorer her. Rundt skyskraperne vil det bygges hotell med 2.000 sengeplasser og en kino. Det sionistiske arkiv og statsarkivet vil også bli plassert i nærheten.

Håpet er at det nye forretningssenteret, i tillegg til å tiltrekke seg turister og selskaper, skal avlaste den verste trafikken fra sentrum i Jerusalem. Den israelske hovedstadens hjerte har kanskje Israels verste trafikkork helt fra morgen til kveld, til stor frustrasjon for mennesker som kjører til jobb og yrkessjåfører. Et problem det ikke er lett å fikse, med tanke på alle historiske bygninger i byen.

 

Forrige artikkelDichter inn i regjeringen
Neste artikkelOIC vil ekskludere Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no